Šajā rakstā pastāstīsim par to, kā sagatavot uzkodu groziņus ar šprotēm Jaunajam gadam.
Sviestmaizes ar šprotēm ir ierasta uzkoda uz Jaungada galda daudziem cilvēkiem. Tomēr šo uzkodu var padarīt garšīgāku un izsmalcinātāku, gatavojot groziņus ar šprotēm.
Sastāvdaļas uzkodai ar šprotēm
Šprotes – 1 burka
Smilšu mīklas groziņi – iepakojums
Konservēta kukurūza – puse kārbas
Svaigs gurķis – 1
Majonēze – 2 ēdamkarotes
Kaltēti ķiploki – 0,5 tējkarote
Salātu lapas – 3-4 gabali
Uzkodas pagatavošana
Groziņu pagatavošana ar šprotēm neprasa ne laiku, ne pūles. Šprotes jāpārvieto lielā bļodā, nav nepieciešams notecināt šķidrumu – tas padarīs uzkodas garšu bagātīgāku un pašu uzkodu daudz sulīgāku.
Rūpīgi mīciet zivju konservus, līdz tie iegūst vairāk vai mazāk viendabīgu konsistenci. Groziņiem domātais gurķis ir jānomazgā, nogriež dārzeņa galus un pēc tam sagriež gurķi mazos kubiņos.
Šprotēm pievieno gurķi. Noteikti noteciniet konservēto kukurūzu un pēc tam ieberiet tās saturu pie šprotu un gurķa maisījumā.
Tā kā kukurūza ir diezgan salda, garšas līdzsvarošanai ieteicams pievienot kaltētu ķiploku. Tomēr to var aizstāt ar citām garšvielām. Galvenais nav pārmērīgi izmantot garšvielas. Groziņu pildījumu sajauc ar majonēzi – mājās vai veikalā pirktu. Rūpīgi samaisiet uzkodas sastāvdaļas.
Taču pildījumu groziņos neliek uzreiz. Lai vienkārša uzkoda izskatītos eleganti un iespaidīgi, nomazgājiet un nosusiniet salātu lapas. Saplēsiet katru lapu apmēram četrās daļās, lai gabals būtu nedaudz lielāks par groziņu.
Ievietojiet salātus katrā konditorejas groziņā. Uzmanīgi ar karoti liek pildījumu zaļumiem virsū. Novietojiet groziņus uz paplātes, un Jaungada uzkoda ir gatava.